Vetterslev-Høm Dyrekliniks butik

Vi fører foder fra Specific, Hills og Royal Canin. Fast rabat på store poser foder fra Specific: køb 5 poser samtidig få den 6. gratis Fast rabat på små poser Specific: køb 10 poser og få den 11. gratis.

Vi specialiserer os desuden i at have godbidder og tyggeting til den allergisk hund. Vi har desuden altid flere forskellige beroligende naturprodukter.

Vi forhandler plejemidler til måde de raske kæledyr og til dem der kræver lidt ekstra pleje.

Pet Remedy

Pet Remedy er en unik blanding af æteriske olier fra Pet Remedy som virker beroligende på kæledyr med angst og stress.

Olierne virker ved at øge produktionen af et naturligt stof produceret i hjernen hos kæledyr kaldet GABA (gamma-aminobutansyre). Ved for lave værdier af GABA hæmmes overførslen af elektriske impulser mellem nerveceller, som dermed kan føre til stress og angst.

Pet Remedy produkterne er en mindre koncentreret baldrianbaseret blanding af olier, der er meget skånsom i sin virkning på stofskifte i ethvert pattedyr, krybdyr eller fugl. Følgende ingredienser findes i de ph-neutrale produkter: Baldrian stammer fra roden af valerianeplanten, Valeriana officinalis. Midlet har i mange tusinde år været brugt som naturmiddel mod søvnløshed, kramper, migræne, gigt, nervøse lidelser og endda ved bedøvelse.

I dag er baldrian et godkendt naturlægemiddel mod uro og søvnbesvær.

Lægemiddelstyrelsen har gennemgået den europæiske og amerikanske litteratur, der findes om planten, og givet grønt lys for, at midlet har en virkning mod lette symptomer på uro og søvnbesvær, som man normalt ikke ville søge læge for. Vetiver (Chrysopogon zizanioides) er et hårdt, aromatisk græs, og den æteriske olie udvindes ved dampdestillation af rødderne i dette græs, der hører til den samme botaniske familie som citrongræs, citronella og palmarosa. Denne plante er blevet værdsat for sine beroligende egenskaber, siden de første registreringer. Det ekstraheres fra de vaskede, hakkede, tørrede og gennemblødte rødder og rodnet ved dampdestillation. Aromaen er meget jordagtig.

De vigtigste kemiske komponenter er benzoesyre, vetiverol, furfurol, a og b-vetivon, vetivene og vetivenylvetivenat. Vetiver hentes hjem fra Haiti og Java. Sød basilikum (Ocimum basilicum) er en aromatisk urt med frodige grønne blade. Den essentielle olie ekstraheres ved dampdestillation af bladene. Sød basilikum-essentiel olie har forskellige kemiske forbindelser, der inkluderer a-pinen, camphen, b-pinene, myrcen, limonen, cis-ocimene, kamfer, linalool, methylchavicol, y-terpineol, citronellol, geraniol, methylcinnamat og eugenol.

Det bruges ofte i aromaterapi for dets beroligende virkning. Sød Basilikum hentes hjem fra Europa og Egypten. Clary Sage (Salvia Sclaria) er en toårig urt, der er hjemmehørende omkring Middelhavet og dele af Europa. Clary Sage olie ekstraheres ved dampdestillation af knopper og blade fra Clary Sage-planten.

Kendte kemiske forbindelser, der er til stede i Clary Sage essentiel olie, inkluderer estere, sesquiterpener, di-terpener og monoterpener. Clary Sage æterisk olie hentes hjem fra Frankrig.