Operationer

Vetterslev-Høm Dyrekliniks dyrlæge Jeanette Schmidt har mange års erfaring med kirurgiske procedurer, og hun deltager ofte i kurser på området. Dyreklinikkens operationsstue er udstyret med moderne narkose og overvågningsudstyr for større sikkerhed for dit kæledyr.

Når dit kæledyr skal opereres, er det vigtigt at det bliver beroliget og bedøvet tilstrækkeligt.

Før vi bedøver dit kæledyr, undersøger vi det grundigt, især hjerte og lunger bliver lyttet på. Vi anbefaler ofte en blodprøve før narkosen. Vi vurderer her bl. a. betændelsestilstande ,lever og nyrefunktion. Disse kan nemlig have betydning for hvilken narkose der skal vælges, og samtidig kan vi vurdere om der er en øget risiko ved bedøvelsen. Nøjagtigt som hvis du selv skulle bedøves på hospitalet.

Bedøvelsen vil typisk bestå i en beroligende indsprøjtning først. Når dit kæledyr er faldet lidt til ro, giver vi bedøvelse i en blodåre i forbenet. Herefter lægger vi en tubus ( et rør) ned i luftrøret hvorigennem vi giver narkosen.

Under operationen bliver dit kæledyr overvåget af vet.sygeplejersken. Vi sørger for at holde dit kæledyr varmt under bedøvelsen, med varmepude og tæpper. Vi lægger et venekateter, for at give væske i blodet under operationen. Vores nye moderne patientmonitor måler ilt og kuldioxid i blodet, den måler også blodtryk og laver hjertekardiogram.

De mange tiltag er alt sammen med til at sikre at vi giver dit kæledyr den bedste, sikreste narkose og opvågning.

Inden dit kæledyr vågner giver vi smertebehandling og ofte antibiotika. Under opvågningen er der altid uddannet personale som holder øje med at dit kæledyr ikke har smerter eller på anden måde har ubehag. Den første opvågning foregår på operationsstuen. Bagefter bærer vi dit kæledyr ind i opvågningsrummet.

Det er forskelligt hvor lang tid det tager før narkosen er helt ude af kroppen. Typisk tager det 3 timer før patienten er parat til at gå hjem . Under opvågningen vurderes dit kæledyr hele tiden af uddannet personale, så vi er sikre på at dyret er tilstrækkeligt vågen og smertedækket til at gå hjem. De fleste gange kommer patienten hjem samme dag, men nogle gange er det vigtigt at smertebehandlingen fortsættes på klinikken i en eller flere dage.

Når dit kæledyr kommer hjem kan det være træt indtil dagen efter. Det er vigtigt at du følger anvisningen på fodring og medicinering i dagene efter.

Du skal kontakte dyreklinikken hvis: